KINI BEBAS!!!!!!

haha mau bebas sebebas2nya rini..
final exam dah bis..
xdak lagi klas, xdak lagi test, quiz..TERBAIK!!!!
3 tahun di  Uitm Arau Perlis..
rasa kjap ja masa bejalan..
hehe..
pengalaman baru bakal dihadap..
praktikal pulak nak kena hadap..
thesis kompom xlekang dari hidup slama 4 bulan akn dtg..

tp sementara tengah free nie…kita kasi ENJOY!!!!!

Advertisements

Uitm Lendu, Kertas Terakhir dan LatihanPraktikal

Assalamualaikum..

UITM LENDU

ANIMAL ALSO HAVE PROBLEM..WTF
quote yg paling bangang penah aku dengar…tp tu cita 3 4 hari sudah…dah basi dah pon..nie barang baru plak..for sure shari 2 lagi jadi viral la..Uitm Lendu(xtahu pon sebenarnya exect location dia)..1 entry yg dipost oleh budak uitm tuh pasal ganggu makhluk halus..aku pon dah baca, dan serius nya aku pon cuak bila baca tulisan dia..mau xnya, dah mcm real ja apa yg aku baca n apa yg aku rasa..bagi aku BENDA tu ada dimana2, cuma kita mau kuat ja..nasihat aku, cuba jgn bersendirian ja..

KERTAS TERAKHIR..

21/1/2013 last day..
YES!! final paper nak habih dah, last kopek subjek membaca..insyaALLAH 3 hari leh tapau itu subjek..
YES jugak sbb dah xpayah nak hadap benda2 nie lagi..cukop la 3 tahun..campor STP, skolah menengah, skolah rendah, tadika..
dkt 17 tahun dah bergelumang dgn test, signment ,attendence..
tiba masa aku nak rehat pulak..
nak cari duit sendiri..nak ada aset sendiri..nak belajar bantu family pulak..KINI TIBA MASA BALAS BUDI..cewah mcm BN nak raih undi ja..hehehe

LATIHAN PRAKTIKAL

4hb2 dah start praktikal..serius aku cuak..pengalaman baru,persekitaran baru..org keliling yg baru..aku xtau mampu ka x nak bawak diri..kalu ada kwan sorang xpa la juak,kuat sikit..
hurm.. nasib la aku sorang2 ja kat Hotel tu…
target aku nak buat sebaik mungkin..insyaALLAH aku nak perform well..bagus gak kalu depa offer tros keja dgn depa..tp..dah janji dgn cikLOVE..xpe..hal tu boleh bincang..dan sememangnya aku nak kluar dari area utara nih lepas dah praktikal..nak cari angin baru..jelajah tempat org lain pulak..nak kembangkan fikiran..

mengharapkan segala yg terbaik untuk diri sendiri,family dan insan tersayang..wasalam..

Taksub Dengan Politik..

teringat kata salah sorang kwn aku..
“kalu kita sokong satu parti tu, xyah la nak tunjuk sngat2 yg kita nie penyokong kuat..
cukop la dgn cara kita p pangkah undi..xperlu la nak cari keburukan org,aib org..”
serius..nie org pompuan yg kata..aku pon xsangka dlm diam2 dia tu, peka jugak dgn situasi politik semasa..
bagi aku satu ja..jgn la taksub sila..sikit2 xpa la..nie bnyak aku baca kat FB siap meroyan2 bagai..
lagi satu..aku xpham apa funsi ulama2 yg dok ada dlm parti politik tuh..okeh nak berpolitik jugak, FINE!! tp aku kata hang, hang kata aku, hang babu dia,dia babu hang.
nih2!! dua2 nie ustaz nieh..bagi aku sorang ustaz nie, dah cukop ilmu didada bab2 ilmu agama..
sama2 depa boleh bekelai kutok2 maki2..aku pon dah pening..
aku kata baik PR baik BN..dua2 sama..
insyaALLAH bulan 3 nie kalu PRU jadi, aku akn buang undi utk kali yg pertama..
smpai sekarang..aku xtau lambang mana aku nak pangkah..

Cinta Jarak jauh?

Bestkan bila mula bercinta..
rasa mcm xmau bepisah..
nak ja ada sedekat mungkin..
tp nak buat cena kan..
si dia nak kerja..
aku plak ada gi satu sem nk habiskan..
panjang jadoh..aku cari keja sama area dgn dia..

PERCAYA..PERCAYA..PERCAYA!!!!

itu senjata utama nak bercouple jarak jauh nnie..

awt aku ckp percaya saja..bukan setia ka jujur ka..
kalu xdak kepercayaan, xkan adanya kesetiaan..
kalu xdak kepercayaan, xkan adanya kesetiaan..

untitled-4

Rindu dia  ;D

Xboleh tidoq!! ini hasilnya..

sedikit kira2 yg  dok bermain dlm pikiran

gaji fresh graduate = rm 1800-rm 2000

benda wajib yg kena buat (lelaki&punyai nafsu utk kahwin)                                                      p/s:gay x la kot.hahah

1)simpanan utk kahwin : target rm20k (rm800++ sebulan x 12 x 2thn  )
2)belanja ayh ibu n adik2 : rm 100 sebulan  
3)simpanan utk 10% deposit rumah idaman :harga rumah 200k (10%=20k) 800 sebulan..disebabkan cik makwa nak share beli umah..bhagi 2 lah…jadi 400 sebulan
4)instalment moto 200 sebulan

pendapatan = rm 2000 lah paling tinggi asanya
-perbelanjaan = rm1500 la paling2 busuk
bersih =rm500!!!!

haaaaa.rm 500 ja sbulan balance yg ada..
rm 500 nie la yg nak guna jadi duit mkn hari2
duit minyak,duit tol,duit poket..dan segala mak nenek lagi la..
huhuh..

aku rasa pebelanjaan yg dok ada skrang nie aku dah lebihkan pada yg perlu,,xpasti keta tu penting ka x…tp asanya perlu jugak ada..

sekian dari pala otak yg dok ligat memikir..wasalam 😀

Rancang Merancang Masa Hadapan

Assalamualaikum..

sem nie dah final year kot aku jadi student..dah final year student nie mula la nak kena pikiaq pasai praktikal..huhu mula pikir pasal praktikal nie,dan2 terbayang apa la keja yg aku akn buat nanti..xlama dah..kurang stahun ja lagi nak melangkah alam kerja..

2 3 hari nie keja dok pikiaq masa depan..dok tngok2 blog pasal kerjaya la,pasal kawin la,pasai beli aset la..mcm2 nok!!!

baru sedaq tanggungjwab aku kat dunia nie pelan lama pelan makin nyata..
kena kumpoi duit nak kawin,beli keta idaman, duit deposit rumah idaman..
mau2 50k jugak la kena kumpoi..yaALLAH mampu ka..

dgn gaji freash graduate nie dh la xseberapa…(lingkungan 1500-1800 ja kot)..huhu botak2..
nasib baik la ada cik makwe yg paham..dh dpt gerenti letter, dia nak share duit beli rumah(thats mean deposit dan bulan2 ringan la sikit aku)heheh
p/s:agar hubungan kami pnjang dan ada jodoh 😀

apa yg boleh aku buat sekarang nie..cedok apa saja maklumat pasal kewangan di awl pekerjaan..praktis simpan duit dgn displin..dan pebaiki diri nie yg bnyak kena baiki..

wasalam..

Bismillah..

5/10/12..baru tergerak hati nak buat blog guna wordpress nie..hehe walaupon dh ada 2 3 blog yg terbengkalai (guna blogspot)..harap2 yg nie xla tebengkalai laaa..

apa yg aku nak ckp/tulis/luah dlm blog nie adalah
1)pasal photography (masih newbie)
2)apa2 pengalaman yg menarik
3)isu2 semasa yg panas..

dgn adanya blog nie jugak la aku harap dpt buat kwan2 baru..
almaklumlah hidup aku nie mcm terhad ja..kwan2 aku hanya dia Arau(uitm) kwan serumah/sekelas dgn kwan dirumah(adik2)